رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام با اعلام تازهترین آمار تولید علم کشورهای جهان گفت: پژوهشگران ایرانی در 5 ماه نخست سال 2014 حدود 15 هزار و 982 مقاله تولید کردند.
جعفر مهراد رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: با توجه به تعداد قابل توجه دانشگاهها، موسسات علمی تحقیقاتی، پارکهای علم و فنآوری و مراکز پژوهش، توسعه علم و فنآوری در ایران بیشتر از آنچه تصور میشود نهادینه شده است.
وی افزود: ایران مراحل ترقی و توسعه را در علوم مختلف و فنآوریهای نوین تجربه میکند و یکی از کشورهای نوظهور علمی است.
مهراد ادامه داد: گر چه تمام کشورها به توسعه علم و تحقیقات علاقهمند هستند و میکوشند تا در جذب دانشجو و به کارگیری اساتید بینالمللی موفق باشند ایران نیز به سهم خود سیاستگذاریهای موثری در سطح وزارت علوم، بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس اسناد بالادستی داشته است و میکوشد تا در عرصههای علم و تحقیقات آنگونه که شان نظام جمهوری اسلامی است عمل کند و بر این اساس بیش از یک دهه است که تولیدات علمی ایران شتاب بیشتری گرفته است.
به گفته وی پس از جنگ تحمیلی کشور ما میزان تولیدات علمی اندکی داشت ولی پس از تاسیس دانشگاهها از سال 70به بعد و افزایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی میزان تولیدات علمی نیز بالاتر رفته است.
رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام با اشاره به تازهترین آمار تولید علم کشورهای جهان گفت: پایگاه اسکوپوس که دومین نظام استنادی جهان است در سال 2013 ایران را در رتبه هفدهم تولید علم جهان قرار داد به طوری که بر اساس اعلام این پایگاه ایران با ثبت و نمایهسازی 40 هزار مقاله از پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاهها 1.54 درصد از سهم تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است.
مهراد افزود: از بین کشورهای نوظهور کشورهایی مانند هندوستان، برزیل، تایوان و کره جنوبی پیش از ایران قرار دارند به طوری که کشور هندوستان با 107 هزار و 125 مقاله رتبه هفتم تولید علم جهان را در اختیار دارد و 4.13 درصد از کل تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است، کره جنوبی با 71 هزار و 698 مقاله 2.76 درصد از کل تولید علم جهان را داشته و در رتبه 12 قرار دارد و کشور تایوان با تولید 41 هزار و 610 مقاله در رتبه 16 قرار گرفته است.
رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام اظهار داشت: با مقایسه جایگاه ایران و تایوان متوجه میشویم کشور تایوان تنها یک هزار و 610 مقاله از ما بیشتر تولید کرده است و به همین دلیل یک رتبه بالاتر از ایران قرار دارد.
وی اضافه کرد: در این رتبهبندی ایالات متحده آمریکا مقام نخست را دارد و 22 درصد از سهم تولیدات علم جهان را به خود اختصاص داده است و 507 هزار و 884 مقاله تولید کرده است، کشور چین با تولید 430 هزار و 672 مقاله در رتبه دوم قرار دارد و سهم تولیدات علم این کشور 16.61 درصد از کل تولید علم جهان است.
مهراد گفت: رتبههای سوم، چهارم و پنجم به کشورهای انگلستان، آلمان و ژاپن تعلق دارد و کشورهای فرانسه، هندوستان، ایتالیا، کانادا، اسپانیا، استرالیا، کره جنوبی، برزیل، هلند، فدراسیون روسیه رتبههای 6تا 15 را در اختیار دارند.
رئیس پاپگاه استنادی جهان اسلام اظهار داشت: این رتبهبندی نشان میدهد که کشور ما با کسب رتبه 17 در سال 2013 جایگاه برتری دارد زیرا 141 کشور در تولید علم دنیا حضور دارند و کشورهایی مانند سوئیس و ترکیه رتبههای بعد از ایران را به دست آوردند.
به گفته وی میزان تولیدات علمی کشور ترکیه 37 هزار و 728 مقاله است که این کشور 1.45 درصد تولید علم دنیا را در اختیار دارد.
مهراد گفت: کشورهای پیشرفتهای مانند لهستان، سوئد، بلژیک، دانمارک و اتریش پس از ایران قرار دارند و کشور مالزی نیز بعد از ایران و ترکیه رتبه سوم کشورهای مسلمان را دارد و با تولید 23 هزار و 622 مقاله در رتبه 23 قرار دارد.
وی با اعلام تازهترین آمار تولید علم کشورهای جهان گفت: در 5 ماه و 7 روز نخست سال 2014 بر اساس آمار پایگاه اسکوپوس ایران 15 هزار و 982 مقاله تولید کرده است که این آمار پس از فصل تابستان افزایش مییابد و امیدواریم تا پایان امسال از مرز 40 هزار مقاله که مربوط به سال گذشته است، عبور کنیم.
سهشنبه 25 تیر 1392 ساعت 07:17